Hvor godt virker en USB-kopvarmer og har man virkelig brug for en? Vi har i dag testet vores HotKop USB-kopvarmer og sammenlignet den med en almindelig kop kaffe på skrivebordet. Læs her hvordan det gik.

Hvad er en HotKop USB-kopvarmer?

USB-kopvarmer light wood med kop

USB-kopvarmer fra HotKop.dk

En HotKop er en dansk designet USB-kopvarmer. HotKop har et unikt design i lyst eller mørkt valnød-look. Udover det stilrene design varmer en HotKop USB-kopvarmer ca. 43% mere end den gennemsnitlige USB-kopvarmer. Basen er opbygget af ren metal, hvilket sammenlignet med en almindelig USB-kopvarmer, er med til at give et mere kraftigt og stabilt produkt. Denne test afspejler derved ikke en gennemsnitlig USB-kopvarmer, men kun en HotKop USB-kopvarmer.

Omstændigheder af test

Under testen var rumtemperaturen ca. 22,3ºC. Vi lavede samtidig to kopper kaffe fra samme kaffemaskine (Melitta Caffeo Solo), for at sikre at temperaturen var 100% ens. Vi brugte to ens kopper fra mærket Iittala. Starttemperaturen på kaffen var i begge kopper præcis 70ºC. Tempernaturafmåling forgik med et HP infrarødt termometer.

Temperaturen efter 10 minutter

Efter 10 minutter var temperaturen allerede faldet. Kaffetemperaturen i koppen uden USB-kopvarmer var faldet til 54,7ºC. USB-kopvarmeren formodede at holde kaffen på 61,9ºC.

Temperaturen efter 20 minutter

Efter 20 minutter målte vi igen temperaturen. Her var koppen uden USB-kopvarmer allerede faldet til 42,1ºC. Derimod var kaffetemperaturen i koppen der stod på USB-kopvarmeren 52,2ºC.

Efter 30 minutter

Efter 30 minutter er tempereaturen i koppen uden USB-kopvarmeren faldet til 37,3ºC. Da dette er tæt på den gennemsnitlige kropstemperatur på 37ºC, vil koppens indhold ikke længere føles varmt ved indtagelse.

De to kopper kaffe laves

De to kopper kaffe laves

Temperaturen i koppen der stod på USB-kopvarmeren var efter 30 minutter stadig på 49,6ºC. Normalt siger man at kaffen er bedst når den er mellem 50-60ºC. Så det er faktisk lykkedes for USB-kopvarmeren at holde kaffen på den optimale drikketemperatur i 30 minutter. Sammenlignet med den almindelige kop kaffe som allerede var kold på dette tidspunkt, er det meget imponerende.

Efter 50 minutter

50 minutter er nu gået. Temperaturen i den almindelige kop er nu faldet til 30,1ºC. USB-kopvarmeren leverer stadig stærke resultater, med en kaffetemperatur på 45,7ºC.

Efter en time

Efter 60 minutter er temperaturen i den almindelige kop faldet til 27,9ºC. Usb-kopvarmeren holder efter en hel time kaffetemperaturen på 43,2ºC.

2 timer inde i testen

De færreste bruger to timer på at drikke deres kaffe, men til de få der gør, så har vi gode nyheder. Efter 120 minutter har USB-kopvarmeren holdt kaffetemperaturen på 43ºC. Med den temperatur er kaffen stadig god og drikkeklar, imodsætning til kaffen der ikke bruger en USB-kopvarmer. Her er temperaturen nemlig faldet helt ned til 24,5ºC.

Noget for dig?

Her slutter testen af vores HotKop USB-kopvarmer. Vi kan konkludere at en USB-kopvarmer er optimal for ham eller hende, som bruger tid på at nyde sin kaffe. Allerede efter 10-15 minutter var kaffetemperaturen i den almindelig kop faldet til under 50ºC. Modsat tog det over 30 minutter før kaffetemperaturen var faldet til 50ºC da koppen stod på en HotKop USB-kopvarmer. Dette er en forbedring på over 50%. Så hvis du er typen der ikke drikker din kaffe inden for 10 minutter, så kan vi anbefale en HotKop USB-kopvarmer!