Der er efterhånden hundredevis af gode grunde til at drikke din morgenkaffe, middagskaffe, eftermiddagskaffe, aftenskaffe og det der imellem. Næsten alle forskere i hele verdenen er enige i at kaffe er godt for mennesket. Udover den opkvikkende effekt kan kaffe både give et sundere liv og øge indlæringsevnen. Jeg har herunder samlet de 5 bedste grunde til at drikke mere kaffe.

1. Kaffe giver et længere og sundere liv

Kaffe indeholder livsvigtige antioxidanter, som kan neutralisere oxidanter. Faktisk er kaffe vestens strøste kilde til antioxidanter. Oxidanter er stoffer der dannes i kroppen under stoftskifteprocesser. Ubalance af oxidanter kan bl.a. føre til kræft. Antioxidanter binder sig til de skadelige oxidanter og derved neutraliserer deres skadelige virkning. Daglige kopper kaffe kan derfor give dig et længere og sundere liv. En anden vigtig kilde til antioxidanter er bl.a. grøntsager, frugt og fuldkornsprodukter.

Kilde: www.cancer.dk

2. Kaffe er godt for hud, hår og synet

En enkelt kop kaffe indeholder ca. 11% af den daglige afbefalede mængde af Riboflavin. Riboflavin, også kaldet B2-vitamin, er vigtigt for kroppens celler når der skal omdannes protein, fedt og kulhydrater. B2-vitamin har også en stor betydning ved vækst, hår, hud, negle og for synet. Underskud af Riboflavin kan give mathed og træthed.

Kilde: www.netdoktor.dk

3. Kaffe øger fedtforbrændingen

Flere undersøgelser viser at koffein kan øge stofskiftet med op til 11%. En stærk kop kaffe indeholder 100-200 mg koffein, som især hos sjældne kaffedrikkere, kan øge fedtforbrændingen. Så kaffe er en dejlig og effektiv måde at kickstarte slankekuren på.

4. Kaffe hjælper på indlæringen

Ny forskning viser at koffeinen i kaffe hjælper dig til at huske bedre. 200 mg koffein (ca. to kopper kaffe) øger hjernenshukommelsesfunktionen, som gør det nemmere at huske indlært materiale. Den rigtige mængde koffein påvirker langtidshukommelsen positivt, hvilket man ikke tidligere har set hos mennesker. Drik derfor altid et par kopper kaffe når du forbereder dig til eksamen eller til en vigtig præsentation til arbejdet.

Kilde: www.videnskab.dk

5. Kaffe øger udholdelsesevnen

Koffeinen i kaffe øger fritsættelsen af adrenalin i kroppen. Dette stimulerer energiforbrændingen og forbedrer blodets flow til muskler og hjerne. Dette er bl.a. med til at øge dine sportspræstationer, så husk kaffen til dit næste sportsstævne eller fodboldkamp!

Nu hvor du ved hvor vigtigt det er at drikke kaffe, finder du nok hurtigt ud af at den smager bedst når den er varm. Vi har derfor lavet en USB-kopvarmer, som holder din kaffe varm når du sidder ved din computer, spillekonsol eller ser TV. Tag et kig på vores eksklusive USB-kopvarmer i trælook. Kopvarmeren varmer over 70°C og kan holde kaffen varm i ekstra lang tid. Den perfekte gadget til kaffeelskeren! Se den korte video om vores USB-kopvarmer herunder: